Zourman PA & Ljusuthyrning är en s.k spinoff från ett genuint brinnande musikintresse och många års erfarenhet (med start på 80-talet) från ljud och ljus events på konserter, festivaler, konferenser och musik.

Våra engagemang sträcker sig från årligt återkommande Midsommar vid Knivsta Kvarngård, Bakluckeloppis, Staffansgården i Knivsta, Allsång i Bälinge, Allsång på Walloxen, Musik vid Långsjön, barnteater på Knivsta Brandstation, IT-konferenser, Danmarks IF fotbollsförening mm samt att hjälpa kända trubadurer som exempelvis Joe & Eliah, Falk&Gejke, Gittans Drängar/Lagga Spelmän eller band som Powerhell och Killdolls. Vi kör gärna engagemang i Knivsta och Uppsalatrakten.

Vi har det mesta i fråga om ljud, ljus, DJ mixer från den det portabla högtalarsystemet till fullstor rigg på ca 40kW med ett 20-tal högtalare (Turbosound), digitalmixers från 4 till 48/96 kanaler (Behringer & A&H), digitala delningsfilter, digitala stageboxar, ett 50-tal trådade & trådlösa mikrofoner, trummickar, Radial lineboxar, in-ears och kan givetvis bistå som ljudtekniker.

Vi har också en del utrustning för EL-distribution med elcentraler och 3-fas kabel upptill 63A. På ljudsidan finns ljusbord, ljusrigg, LED kannor, laser och rök samt backdrops mm.

En riktig hit 2022 blev vårt uppblåsbara scentält på 7x4x4 m vilket hyrdes ut åt alla möjliga håll under 2022/2023.

För större evenemang, så krävs alltid att vi är med som tekniker, men om du endast letar efter två högtalare och en mikrofon etc till något mindre event, fest eller sportevenemang, så är vi inte omöjliga att enbart hyra ut utrustning.

I samband med våra åtagande så kan vi också filma, streama och spela in konserter med multikanalsljud och bild med flera kameror samt efterföljande mixning och redigering. (Även webbsändningar online) Här jobbar vi med utrustning och videomixers från Black Magic Design. Ett exempel är en spelning med bandet Killdolls där vi körde ljud, ljus samt inspelning av konsert med video och ljud.

Inspelning från ett gig med bandet Killdolls.

2022

Vi körde den 29/6 och den 10/8 2022 ljudet på festivalen Musik vid Långsjön i Björklinge. Full rigg på ca 30kW, där vi också hyrde ut full backline med trummor, 2 gitarrförstärkare, basförstärkare samt vårt 7x4x4 meters scentält för att skydda både artister och utrustning. (Vilket behövdes…)

Highwater uppträder på Musik vid Långsjön 2022

Med 4 band på scenen vid varje tillfälle, Highwater, Nollvision, S.M.B och Disco Crew krävde noggrann planering av kanaler och mickar. Men resultatet blev lyckat, Arrangören skrev så här efter festivalen:

ÖVERVÄLDIGAD (Några ord från arrangören,)

”- Sedan Anders Grönlund, på Zourman’s Ljud. En, som med sitt lugna sätt kunnat lindra mina franska nerver och kontrollbehov, då det sett mörkt ut. En som aldrig tycks tappa fattningen, oavsett hur hårt det blåser och stormar runt omkring. Det han lovade i ljudväg innan, det infriade han med råge. Vi hade precis lika bra ljud som förra gången, fast till en bråkdel av det priset vi betalade då”

Hälsningar Ingemar ”Inka” Gustavsson, grundare av Musik vid Långsjön

Ni hittar videos från några av våra engagemang på våra evenemangssidor för 2022.

2021 – Företagsgig/julfest på IT företaget Sopra Steria i centrala Stockholm! Utrustade 3 lokaler inom samma kontor med ljud och ljus och möjlighet att kunna köra trådlösa mickar i alla lokalerna. Allt var digitalt styrt, ljud, ljus och dj. Spotifylistor, Körsång, pianobar och 80-tals disco – allt med utrustning och instrument från Zourman.se – så blev det givetvis en mycket lyckad julfest!

Halvt ton grejer…levererades till centrala Stockholm – en utmaning i sig! Zourman.se löser alltid uppgiften!

Vi utgår och har lager i Solna och Knivsta.

Zourman PA och Ljusuthyrning är en bisyssla till bolaget Zourman Drums som tillverkar olika konverteringssystem för e-trummor på internationell basis. Vi innehar f-skattsedel.

Samarbetspartners

Big Jambo Studio | 08 Audio / Jouni Niemi